میز خدمت الکترونیکی

قرارگاه جوانی جمعیت

امروز : 01 آذر 1403

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

EN
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
شعار سال
  • 1402/10/02 - 15:27
  • 685
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZNjQ
تا پایان آذرماه:

بیش از 149هزار نفر در پویش غربالگری فشار خون و دیابت در منطقه کاشان شرکت کرده اند / شرکت 43 درصد جمعیت 18 سال به بالای شهرستان های کاشان و آران و بیدگل در این طرح

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان، از مشارکت بیش از 149 هزار نفر در پویش غربالگری فشار خون و دیابت در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل تا پایان آذرماه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر کورش ساکی، با اشاره به آغاز این پویش از ۲۰ آبان ماه با هدف غربالگری پرفشاری خون و دیابت همه افراد ۱۸ سال و بالاتر (متولدین قبل از 1384/08/20) گفت: 149500 نفر از این دو شهرستان در پویش ملی غربالگری دیابت و فشارخون بالا شرکت کردند.

 وی افزود: از این تعداد 4274 نفر مشکوک به فشارخون جدید، 1954 نفر مشکوک به دیابت جدید، 44845 فرد مبتلا به پیش فشارخون بالا و 17828 فرد مبتلا به پیش دیابت شناسایی و در مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی کاشان تحت پوشش مراقبت و درمان قرار گرفتند.

 دکتر ساکی، با بیان اینکه این تعداد، 43 درصد جمعیت 18 سال به بالای شهرستان های کاشان و آران و بیدگل را شامل می شود، تصریح کرد: در این پویش ملی افراد با تکمیل پرسشنامه ای در خصوص سابقه دیابت و فشار خون بالا دارای پرونده سلامت می شوند و در صورت تشخیص بیماری تحت کنترل و درمان قرار می گیرند.

 وی با تاکید بر اینکه بیماری دیابت و  بیماری پرفشاری خون از همین دست بیماری‌های خاموش هستند، ادامه داد: بیماران ممکن است سال‌ها از اینکه مبتلا هستند بی‌خبر باشند. از طرفی ممکن است برخی بگویند اینکه خوب است که یک بیماری بدون علامت باشد و رنجی نداشته باشد اما، باید یادآوری کرد که هرچند در ابتدا به ظاهر علامتی ندارند اما در درون بدن مشغول آسیب زدن هستند و زمانی که علامت‌دار می‌شوند ممکن است در نقاط مختلف بدن آسیب‌هایی را وارد کرده باشند.

  رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان یادآور شد: از این رو برای کمک به تشخیص زودهنگام بیماری خفته و پنهان پرفشاری خون و دیابت در جامعه؛ وزارت بهداشت تصمیم به راه‌اندازی پویش ملی «غربالگری پرفشاری خون و دیابت» در سنین ۱۸ سال به بالا گرفت.

 وی، با تاکید بر اینکه بیماری‌های قلبی و عروقی از مهم‌ترین علل مرگ‌و‌میر در جامعه محسوب می‌شود، گفت: بیماری فشارخون شرایطی را برای ایجاد بیماری‌های قلبی و عروقی فراهم می‌کند و سکته‌های مغزی نیز عمدتا با علل زمینه‌ای مثل فشارخون و غیره، شکل می‌گیرد.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان، در پایان با بیان اینکه بسیاری از بیماری‌های قلبی و عروقی با پیشگیری قابل کنترل است، افزود: دیابت و قند بالا هم زمینه‌ساز بیماری‌های کلیوی، آسیب بافت قلبی و عروقی و غیره است.

وی، درخصوص نحوه اجرای بسیج ملی دیابت و فشارخون گفت: این طرح از طریق فراخوان و اطلاع رسانی همگانی از طریق رسانه ها و پایگاه های اینترنتی و فضای مجازی و تولید پلاکارد، پوستر، بنر و ...، پذیرش افراد گروه هدف در خانه های بهداشت، پایگاه های سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت، اعزام تیم هایی به سازمان های دولتی و ایستگاه های مجری طرح و انجام پرسشگری و معاینه بالینی، تحویل مواد آموزشی و درصورت نیاز ارجاع به پزشک می باشد.

دکتر ساکی یادآور شد: مراکز خدمات جامع سلامت /پایگاهها/خانه های بهداشت، درمانگاههای دولتی وخصوصی، کارگاه ها وکارخانه ها، سازمان ها وادارت دولتی وخصوصی، شهرداری ها، مساجد، اماکن زیارتی، مراکز تجمعی مانند نمازجمعه، پایانه های مسافربری، میادین، مکان های ورزشی و بازار روز، مجتمع های تجاری، مراکز درمانی وبیمارستان های تحت پوشش سازمان ها(فرهنگیان، نفت، تامین اجتماعی، نیروهای مسلح) و سایر مراکز مانند مدارس برای اجرای این طرح در شهرستان های کاشان  و آران و بیدگل همکاری داشتند.

 وی، از اعضای تیم های غربالگری در این شهرستان ها و مشارکت خوب مردم شریف منطقه قدردانی کرد و از شرکت روسا و مدیران دستگاه های اجرایی و امامان جمعه و جماعات در این پویش خبر داد.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,بهداشت,اخبار مهم
  • کد خبر : 124876
کاربر روابط عمومی
خبرنگار

کاربر روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب

سامانه گفتگوی آنلاین